GoodFood Challenge

GoodFood Challege

Ga de uitdaging aan!

Weten leerlingen eigenlijk wel wat er op hun bord of in hun brooddoos belandt? Is het enkel een kwestie van smaak of is er meer aan de hand? In 4 challenges worden jouw leerlingen uitgedaagd om hun eigen bord onder de loep te nemen en te werken aan een duurzaam voedingsbeleid op school. Wij begeleiden jouw klas om iedere challenge tot een goed einde te brengen.

In dit klastraject:

• ontdekken jouw leerlingen de uitdagingen rond voeding in de wereld en krijgen ze de smaak te pakken van voedsel voor de toekomst;
  • ervaren ze wat voedselverspilling inhoudt en gaan ze actief aan de slag;
  • zetten ze eerlijke handel op de wereldkaart én op het menu;
  • bespreken ze het huidige voedingsaanbod op school en zetten ze stappen om dit te verduurzamen.

Proef, ruik, voel, kijk, beleef en krijg samen de smaak van duurzaam & gezond eten te pakken. Neem met jouw klas het voortouw en verspreid de GoodFood@School vibes in jouw school.

Wat mogen jullie verwachten?

• Een traject op maat: we kijken samen wat uitdagend maar toch haalbaar is en geven jouw leerlingen tools om de hele school te betrekken.
  • Een gemotiveerde en ervaren GoodPlanet-begeleider.
  • Voedsel voor jullie brein en actieve werkvormen.

Wat verwachten wij van jou(w) (klas)?

Een gemotiveerde klas die de challenges ter harte neemt en een betrokken leerkracht om mee de schouders te zetten onder dit project. En natuurlijk… goesting!

• Voor wie? 4e, 5e en 6e jaar secundair onderwijs, 1 klas per school
  • Wat? 4 actieve begeleidingsmomenten van minimum 2 lesuren
    Voor scholen in West-Vlaanderen wordt ook een infomoment voor het schoolteam voorzien onder begeleiding van MOS en Kleur Bekennen.
  • Wanneer? Schooljaar 2018 - 2019
  • Kostprijs? Het traject is gratis.

Specifieke vragen over de GoodFood Challenge: Elke Lambrechts e.lambrechts [at] goodplanet.be +32 (0)474 11 85 48 ·

Aanbod voor scholen in het Meetjesland: nodig de Restjesredder uit!

Moet jij ook even slikken als je ziet hoeveel voedsel er elke lunchpauze verspild wordt op school?

Restjesredders Meetjesland en het team van GoodFood@School slaan de handen in elkaar om daar iets aan te doen.
Onze missie: leerlingen van het 4e, 5e en 6e jaar goesting geven in gezonde & duurzame voeding en voedselverspilling op school aanpakken.

In dit traject wordt de GoodFood Challenge uitgebreid met een professioneel begeleide restjesmeting.