Digitaal charter

Wil jij ook inzetten op gezonde en duurzame voeding?

Onderteken dan mee het GoodFood@School charter zoals deze scholen al deden!

Teken jij ook in op het GoodFood@School charter?

Geef als school het goede voorbeeld en onderteken mee dit charter met 10 duurzame engagementen.

  1. We zetten duidelijke stappen om gezonde, duurzame voeding gemeengoed te maken op school. Alle leerlingen weten wat bedoeld wordt met gezonde, duurzame voeding. Op termijn zien alle leerlingen de noodzaak in van een transformatie naar duurzame voeding.

  2. We stimuleren de keuze voor gezonde, duurzame snacks en tussendoortjes en streven ernaar om een evenwichtig en gevarieerd aanbod aan tussendoortjes te hebben.

  3. We stimuleren de keuze voor gezonde, duurzame dranken. Kraantjeswater wordt gratis aangeboden en gepromoot als meest duurzame optie.

  4. We leveren inspanningen om de vleesconsumptie (vooral rood en verwerkt vlees) te beperken ten voordele van verse groenten en fruit. Hierbij hebben we eveneens aandacht voor gezonde, vegetarische opties. Dit geldt zowel voor het eigen aanbod als voor de brooddozen.

  5. We promoten verse groenten en fruit, met de nadruk op lokaal geteelde producten van het seizoen.

  6. We streven duurzame, eerlijke handelsrelaties na, gebaseerd op een correcte prijs voor alle schakels binnen de voedselketen, van producent tot consument.

  7. We kiezen voor duurzame productiemethodes en kopen zelf zoveel mogelijk producten aan, afkomstig uit duurzame landbouw en visvangst.

  8. We nemen initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan, beperken het voedselafval, het gebruik van wegwerpproducten en vermijden overbodige verpakkingen.

  9. We voorzien een duidelijke en correcte communicatie over de duurzame inspanningen die we als school leveren en bereiken hiermee alle betrokken spelers op school en de schoolomgeving. We denken hierbij niet alleen aan leerlingen, leerkrachten en ander personeel, maar ook aan ouders, winkels in de buurt, …

  10. We implementeren en concretiseren bovenstaande richtlijnen over gezonde, duurzame voeding in ons schoolbeleid.

Onderteken het charter voor scholen