Het Sint-Barbaracollege startte begin dit schooljaar met het GoodFood@school-traject. Dit is een begeleiding die we vanuit Rikolto en stad Gent aanbieden aan 5 scholen per schooljaar. Deze school wil graag inzetten op vleesvermindering en voedselverspilling. We vroegen Berten, de kok van de school, naar zijn visie en naar de stappen die al gezet werden.
Gezonde en duurzame voeding, wat betekent dat voor jou?
Gezondheid is zeer breed. Ik kijk voor het eten hier op school graag naar een tijdspanne van 2 weken. Op die manier wil ik ervoor zorgen dat er een evenwicht is. Dat het een goed uitgebalanceerd menu is. Duurzaamheid is voor mij korte keten en seizoensgebonden producten. Bij Sodexo is het vlees sowieso Belgisch. De menu’s die Sodexo aanbiedt, kan ik aanpassen naar de noden van de school. Groenten van het seizoen kiezen hoort hier ook zeker bij.
Is dit thema belangrijk voor jou?
Voor mij staat lekkere voeding voorop. Als het niet lekker is, mag het in de vuilbak, dus dat wil ik vermijden. Alles in de keuken wordt door verschillende personen geproefd voor het wordt opgediend. We passen het aan tot we allemaal tevreden zijn. Naast lekker, staat gezond, gevarieerd en veilig zeker ook bovenaan.