Lekker en veelzijdig
Peulvruchten zijn héérlijke smaakmakers. Je vindt ze in talloze gerechten: chili sin of con carne, linzenstoofpot, maaltijdsoep: ze komen overal tot hun recht.
Goed voor je lichaam
Peulvruchten zijn goed voor je hart en bloedvaten. Want ze bevatten het specifieke vezeltype pectine* dat een gunstig effect heeft op de cholesterol. Ze zitten ook tjokvol vezels en vitamines. Goed voor je darmflora én een verzadigd gevoel. Eet ze minstens éénmaal per week.
Goedkoop & lang houdbaar
Peulvruchten kan je lang bewaren: gedroogd, in blik, in een bokaal of in een stazak. Allemaal even gezond, relatief goedkoop én lang houdbaar.
Goede vleesvervanger
Peulvruchten zijn een prima bron van eiwitten. Bovendien zijn die eiwitten klimaatvriendelijker dan dierlijke eiwitten. Peulvruchten bevatten ook ijzer, zink en enkele B- vitamines. Een gezond, plantaardig alternatief voor vlees!