Schrijf je in voor het leertraject 'Gezonde, duurzame voeding op school' in Vlaams-Brabant

MOS en Rikolto (Vredeseilanden) lanceren het leertraject dit jaar voor het eerst in de regio Vlaams-Brabant. Vorig jaar gingen we al aan de slag in West-Vlaanderen.

Praktisch:

Voor wie? Leerkrachten, directies en andere medewerkers binnen scholen(groepen) van lager en middelbaar onderwijs.

Kostprijs: Gratis

Maximaal aantal deelnemers: 15

Wat en wanneer?

Het leertraject bestaat uit vier sessies.

Sessie 1:

dinsdag 10 oktober 2019 (13u30-17u00)

(exacte locatie volgt later)

• Waar schuurt het op jouw school?

• Wie zijn je bondgenoten op school en hoe betrek je deze?

• Formuleer je case en de aanzet van je doelstelling. Toets vervolgens deze doelstelling af op je school.

Tijdens sessies 2, 3 en 4 bezoeken we telkens een andere deelnemende school, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Sessie 2:

dinsdag 19 november 2019 (13u30 – 17u00)

• Definitieve formulering van doelstelling.

• Aanzet van het stappenplan om je droom op jouw school te concretiseren. Daarna toets je je stappenplan af op school.

Sessie 3:

vrijdag 7 februari 2020 (13u30 – 17u00)

• Je concretiseert je stappenplan en tekent het proces uit.

• Je geeft gezonde, duurzame voeding een plek binnen een officiële overlegstructuur binnen de school.

Sessie 4:

donderdag 7 mei 2020 (13u30 – 17u00)

• Tijdens deze sessie kan iedereen een structurele verandering in zijn school benoemen.

• Je maakt een ‘wat na het leertraject?’-plan en hebt de tools om dit langetermijnplan constant bij te sturen.

Schrijf je in:

Helemaal enthousiast om mee te doen? Schrijf je hieronder in voor 30 september 2019.