Uitwisselingstraject afgesloten

Dit was het uitwisselingstraject Young Food Professionals:

Young Food Professionals?

Dat zijn leerlingen landbouw, horeca, voeding-verzorging, personenzorg en verkoop/handel. Het zijn de producenten, aankopers, verwerkers of verkopers van ons eten van morgen. Binnenkort stappen zij mee in de transitie naar een duurzame voedselketen. Zijn de young food professionals klaar om de stap te zetten naar duurzaam ondernemen?

GoodFood@School gaf klassen de kans om expertise binnen de sector op te bouwen en praktijkgerichte ervaring op te doen. Via een gratis uitwisselingstraject brachten we leerlingen en leerkrachten uit alle stappen van de voedselketen samen. Want we staan voor dezelfde uitdaging: een duurzame en gezonde voedselketen, goed voor onszelf en voor onze planeet.

De doelstellingen van het traject

Verloop van het traject

Wij zoeken klassen om mee uit te wisselen in jouw regio en brengen de deelnemende leerkrachten samen om het verloop van het traject te doorlopen en een eerste keer uit te wisselen.

We komen samen met alle afvaardigde leerlingen (3 leerlingen per klas) en leerkrachten van alle deelnemende scholen. Het ideale moment om uit te wisselen en inspiratie opdoen. Via een speeddate ontmoeten we verschillende professionele actoren uit de keten.

De afgevaardigde leerlingen organiseren een terugkoppelingsmoment naar de klasgroep en bespreken en regelen een klasuitstap rond duurzame voeding.

Op eigen initiatief brengt de klas een bezoek aan een duurzaam voedingsinitiatief, binnen de interesse en studierichting van de klasgroep.

Jullie organiseren zelf een uitwisseling tussen de 3 deelnemende studierichtingen uit jouw regio. Wij ondersteunen en geven tips.

We komen opnieuw samen met alle afgevaardigde leerlingen en leerkrachten van heel Vlaanderen en Brussel om te delen wat we bijleerden.