Duurzame grootkeukens

Duurzame grootkeukens

Maakt jouw grootkeuken de sprong naar duurzaamheid?
Rikolto helpt je graag verder.

Rikolto staat voor duurzame en gezonde voeding voor mens en planeet, nu en in de toekomst, daarom zet Rikolto sinds 2006 in op grootkeukens, als hefboom voor verandering in het eetpatroon van de Belg.

Doe beroep op onze ervaring en expertise om je grootkeuken verder uit te bouwen.

Toekomstgericht

Toekomstgericht

Duurzame voeding is meer dan een trend. Veel broodjeszaken en lunchbars zetten erop in, supermarkten veranderen hun aanbod, de vraag naar gezonde en verpakkingsvrije maaltijden stijgt… Interessante initiatieven, maar niet altijd even gemakkelijk om in een grootkeuken door te voeren. Rikolto helpt mee nadenken over toekomstgerichte pistes en ondersteunt de praktische uitwerking ervan.

Op maat van de klant

Op maat van de klant

We hebben expertise in verschillende domeinen en houden rekening met verschillende uitdagingen. Van het betrekken van verschillende doelgroepen in het verhaal (keukenmedewerkers, koks, logistieke en aankoopmanagers, klanten…), over de communicatie en draagvlakverbreding, tot de menuplanning en -herwerking in functie van beschikbare producten en leveranciers, of het enthousiasmeren van restaurantgasten en opleiden van koks in de duurzame keuken.

Ervaring in diverse sectoren

Ervaring in diverse sectoren

We ondersteunden reeds bedrijfsrestaurants, ziekenhuiskeukens, schoolkeukens, contractcateraars, … met verschillende succesverhalen als gevolg en het bewijs dat een duurzame en gezonde grootkeuken mogelijk is.

6 principes als leidraad

In onze trajecten geven we concreet vorm aan duurzame voeding door te werken op 6 criteria:

  1. Minder vlees en meer plantaardig
  2. Duurzame vis,
  3. Seizoens- en lokaalgebonden,
  4. Producten uit eerlijke handel,
  5. Producten uit duurzame productiemethoden
  6. Voedselverspilling/verlies en afval.

Ons aanbod voor jouw grootkeuken

Uit de verbruikscijfers zien we een positieve trend naar meer gezonde voeding. Vroeger was de verhouding tussen niet-gesuikerde en gesuikerde dranken 60-40; ondertussen is dat al 75-25. Op basis van bevragingen blijven we nieuwe en lekkere gerechten ontwikkelen, met als doel een nog meer duurzame keuken.

Luc Vanhaverbeke Diensthoofd van de facilitaire dienst in het UZ Leuven

Nog niet overtuigd?

Laat je inspireren door deze selectie aan begeleidingen die we reeds met succes volbracht hebben.

Contacteer ons

Vragen? Mail of bel ons. We geven u met plezier extra uitleg en inspiratie.