Straffe Kost? Straffe school! in Leuven

17/01/2020

De Stad Leuven zet samen met Rikolto en MOS in op gezonde en duurzame voeding op school. Met deze inspiratienamiddag willen we directies, leerkrachten, leerlingen en schoolondersteuners alle info, tools en inspirerende voorbeelden aanreiken om hierrond aan de slag te gaan.

Wanneer?

Op woensdagnamiddag 22 april 2020 – van 12u30 tot 16u30

Waar?

In de bruisende en inspirerende ontmoetingsplek Hal 5 in Leuven

Voor wie?

Alle leerkrachten, leerlingen, directie en schoolondersteuners uit Leuven (maar ook andere scholen van Vlaams-Brabant) zijn meer dan welkom om zich te laten inspireren hoe je in jouw school gezonde en duurzame voeding op de kaart kan zetten.

• 12u30: Duurzame lunch met boeiende babbels

• 13u30: Welkom door schepen van onderwijs Lalynn Wadera

• 13u45: Geëngageerde jongeren zoals de ‘GoodFoodies’ vertellen over hun ervaringen en aanbevelingen voor scholen en voor de Stad

• 14u00: "Hoe zet je gezonde en duurzame voeding op de kaart in jouw school?" Korte schets door Jen Willems (GoodFood@School, Rikolto)

• 14u15: Agora
    Met een brede waaier van infotafels, inspiratietafels, gesprekstafels en doetafels maken we concreet hoe je dit in jouw school kan aanpakken.

• 16u00: Nababbelen met een hapje en een drankje

Wat je al zeker mag verwachten in de agora:

• Plantaardige spreads maken en receptjes scoren - met een duurzame lokale cateraar
  • Hoe bied ik makkelijk lokaal, biologisch en/of seizoensgebonden fruit en groenten aan als gezond tussendoortje? – Kort’Om
  • Neem een kijkje bij de samenmoestuin aanpalend aan HAL 5 – VELT
  • Hapklaar materiaal rond gezonde voeding – Gezond Leven
  • Tips en tricks om je cateringaanbod te verduurzamen – Rikolto
  • Bezoekje aan de duurzame bakker ‘Korst’ in HAL 5 - Korst
  • Brainstorm en uitwisseling over de lege brooddoos – MOS
  • Het portfolio van de stad rond duurzame voeding op school – Stad Leuven
  • Kostbare Kost, lesmateriaal en aanzet tot actie over voedselverlies – Djapo
  • Mogen we koken met de eieren van onze eigen kippen?” “Mogen we overschotten uit de keuken wegschenken?” De veel gestelde vragen over wat wel en niet kan op school - FAVV, Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid
  • Fairtrade bij jou op school – Oxfam

(dit lijstje vullen we nog verder aan)

Neem voor de zekerheid een voorraadpotje mee, zodat we zeker geen voedsel verspillen.

En we zwaaien je graag uit met een GoodFoodBag!

Schrijf je alvast hier in