Vegan bananencake met chocolade

Vegan bananencake met chocolade

Ingrediënten:

  • 3 hele rijpe bananen
  • 70 g zonnebloemolie
  • 150 g bruine suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 230 g sojamelk
  • 250 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 3 g baksoda
  • 5 g zout
  • 150 g chocoladedruppels (chocolade om mee te bakken)

Bereiding:

Plet de bananen met een vork tot een papje.

Meng de zonnebloemolie, bruine suiker en vanillesuiker onder de bananen tot een gladde massa. Voeg de sojamelk en het citroensap toe en meng goed.

Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda en meng bij het bananenmengsel samen met het zout. Roer de chocoladedruppels onder het beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Bak de cake 55 minuten op 175°C. Je kan ook kleine cakejes maken als je het beslag verdeelt in een muffinvorm. Dan moeten de cakejes maar 30 minuten bakken.

TIP: Bananen smaken nog lekkerder als je weet dat de boer er een eerlijke prijs voor heeft gekregen. Kies fair trade!