Zowel op school als thuis is het soms een strijdpunt om kinderen en tieners vis te leren eten. Vis is immers een gezonde bron van eiwitten en van heel wat vissen ligt de CO2-uitstoot per kg aanzienlijk lager dan die van vlees. Toch kent de visvangst en -kwekerij ook minder roze kantjes: problemen van overbevissing, bijvangst, watervervuiling enzovoort. Maar het moet ook gezegd worden: de ene vis is de andere niet! Hoe duurzaam de vis op jouw bord is, hangt af van hoe deze gevangen of gekweekt is. Hoe weet je dan welk verhaal er achter welke vis schuilt?
Gelukkig waken organisaties zoals MSC en ASC over het goede beheer en controles van de visserij, en helpen ze ons door duurzame keuzes van labels te voorzien. Samen met hen dagen we jullie uit om op school stil te staan bij duurzame vis. Want als we samen kiezen voor verantwoord gevangen of gekweekte vis, behouden we voldoende vis in onze wateren en beschermen we de natuur. Bovendien steunen we kwekers die goed zorgen voor hun medewerkers en helpen we lokale vissers aan een duurzame toekomst.