Couscoussalade

Couscoussalade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote koppen couscous
  • 1 komkommer
  • 3 stengels bleekselder
  • 2 rode uien
  • verse peterselie
  • 1 handje rozijntjes
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie naar smaak
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C.

Doe de couscous in een kom en meng er een snufje zout en wat olijfolie onder. Breng water aan de kook. Als het water kookt, doe dan 2 tassen water bij de couscous. Dek de couscous af met een handdoek of deksel en laat dit wellen. Wel ook de rozijntjes in warm water.

Pel de uien en snij deze in heel fijne blokjes. Laat de ui samen met citroensap en wat zout marineren.

Was de komkommer en snij in kleine stukjes. Was de selder en snij in kleine stukjes. Snipper de peterselie.

Meng alle groentjes onder de couscous.Breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.

Weetje: Komkommer is een typisch Belgische zomergroente. Van boer tot bord zonder te veel tussenschakels en vervuilend transport. Wat is er mooier?