Falafelballetjes

Falafelballetjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g kikkererwten (een nachtje geweekt, niet gekookt)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie
  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel (dit kan je kopen bij de biowinkel)
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • snufje cayennepeper
  • vers gemalen zwarte peper
  • Olie om in te bakken (vb zonnebloemolie)

Bereiding:

Pel de ui en snij deze in kleine blokjes. Schil de look en snij fijn.

Doe de kikkererwten samen met alle andere ingrediënten (behalve de olie) in een keukenrobot en hak alles tot je een korrelige mengeling krijgt. Doe het mengsel in een kom.

Verwarm een dikke laag olie in een stevige pan. Maak van de mengeling balletjes. Als de olie warm is, kan je de balletjes beginnen bakken. Begin eventueel met één proefballetje, indien nodig kan je dan bijkruiden. Bak de balletjes aan alle kanten mooi bruin.

TIP: Combineer met fijn geraspte witte kool, rode kool, rammenas, koolrabi en een looksaus je in een volkoren pitabroodje. Heerlijke snack in de winter! Zet je dit in een ander seizoen op het menu? Raadpleeg de seizoenskalender van Velt.