Groentesoep

Groentesoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 wortels
  • enkele stengels selder
  • 1 courgette
  • 1 bokaal tomatenstukjes of 4 verse tomaten
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout
  • peper
  • groentebouillon
  • zonnebloemolie

Bereiding:

Schil de uien en snij ze in kleine blokjes. Schil en pers het teentje look. Schil en snij de wortels in kleine blokjes. Was de selder en snij in blokjes. Was de courgette en snij in blokjes.

Stoof de ui met een snufje zout in een beetje olie in een ruime kookpot. Als de ui glazig is, voeg dan de look, laurier en rozemarijn toe. Doe de wortels, selder en courgette er bij en laat even mee aanstoven. Voeg nu de tomaten toe en laat dit zachtjes pruttelen.

Leng aan met voldoende water en een schepje groentebouillon. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot alle groentjes gaar zijn. Proef en breng op smaak met peper, zout en/of groentebouillon.

TIP: Courgette en tomaat zijn heerlijke zomergroenten. Varieer in de winter of vroege lente met knolselder, pastinaak of pompoen in je soep.