Hummus van rode biet

Hummus van rode biet

Ingrediënten:

  • 3 medium rauwe rode bieten, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knofl ook
  • 125 gram gekookte kikkererwten
  • 1 ½ theelepel karwijzaadjes
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • ½ theelepel kardemomzaadjes
  • 150 ml olijfolie
  • 3 eetlepels versgeperst limoensap
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Snij de bieten in kubusblokjes van ongeveer 2cm. Schik de bieten op een bakplaat en strijk ze in met 2 eetlepels olijfolie.

Bak de bieten gedurende 20 minuten in de oven. Doe er dan 2 teentjes look bij en bak nog eens 10 minuten. Laat volledig afkoelen.

Knijp de look uit de schil. Pureer de bieten, look en kikkererwten samen met de andere ingrediënten tot een glad geheel (blender of mixer). Voeg als dat nodig is wat extra water of olijfolie toe en kruid stevig met peper en zout.

Deze hummus kan je (minstens) 2 dagen in de koelkast bewaren.