Koolsalade voor de winter

Koolsalade voor de winter

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 witte kool
  • 1/2 rode kool
  • 3 of 4 wortelen
  • 1 handje zonnebloempitten
  • appelazijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

Bak de zonnebloempitten in een hete, droge pan zonder vetstof. Als de pitjes beginnen te kleuren, dan doe je ze in een kommetje om af te koelen.

Schaaf de witte en de rode kool in fijne stukken met de mandoline. Rasp de wortelen.

Doe de groenten samen in een kom met wat zout, appelazijn, olijfolie en peper. Meng alles goed onder elkaar. Doe ook de zonnebloempitjes er bij.

Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper, olie of azijn toe.

TIP: Deze salade is door de gemakkelijke dressing in een handomdraai aan te passen aan het juiste seizoen. Gebruik hiervoor de seizoenskalender van Velt.