Atheneum Gentbrugge gaat de strijd aan met (plastic)verpakkingen

Atheneum Gentbrugge gaat de strijd aan met (plastic)verpakkingen

15/10/2019

Al heel wat stappen gezet

GO! Atheneum Gentbrugge startte vorig jaar met het project GoodFood@School, waar gezonde en duurzame voeding in de kijker wordt gezet. Een greep uit de acties die daaruit voortkwamen: ze analyseerden de tussendoortjes van de leerlingencafetaria en kwamen met een nieuw aanbod, er werd een samenwerking aangegaan met Compaan vzw voor dagelijks verse soep met groentjes van het seizoen, de leerlingen verkochten lokale zuivelproducten van de Gentse Zuivelhoeve als gezond tussendoortje bij warme temperaturen, …

Nieuw opgenomen in hun schoolreglement voor 2019-2020 is de doelstelling om een PMD vrije school te worden. Hiermee dragen ze hun steentje bij aan de beperking van de afvalberg. Op school zal er door de leerlingen geen PMD meer verkocht worden. Om dit verder waar te maken stimuleren ze het gebruik van herbruikbare bekers, flessen, potjes, brooddozen, …

Herbruikbare flesjes voor iedereen

Om alle leerlingen en leerkrachten alvast een duwtje in de goede richting te geven, ontving iedereen aan het begin van het schooljaar een herbruikbare fles. Deze werd verrekend in de maximum factuur. Er werden watertaps geïnstalleerd om dorstige leerlingen van kraantjeswater te voorzien. Zodat kraantjeswater de evidente keuze wordt!

Gezonde dorstlessers tijdens schoolevents

Tijdens schoolevenementen en vergaderingen mag het al iets feestelijker zijn. Daarom voorzien de leerkrachten Evelien en Hadewijch heerlijke, zelfgemaakte infusiedrankjes van het seizoen. Didier, de logistiek en financieel verantwoordelijke van de school, zorgt voor hippe dispensers waaruit de dranken geschonken worden en hop, iedereen gecharmeerd door deze gezonde dorstlessers.

Ook nieuw sinds dit schooljaar: een huursysteem voor herbruikbare bekers in samenwerking met BillieCup. Zowel de bekers als de deksels zijn te verkrijgen in de leerlingencafetaria en zijn te gebruiken bij verschillende handelszaken in Gent. Klik hier voor meer informatie.

De school heeft er alle vertrouwen in dat iedereen zijn steentje zal bijdragen en ziet na 1,5maand school de hoeveelheid PMD al dalen! Goed bezig GO! Atheneum Gentbrugge!