GoodFood@School Challenge 2: eerlijke handel (van 12 tot 16/10)

GoodFood@School Challenge 2: eerlijke handel (van 12 tot 16/10)

12/10/2020

Goed eten is een recht

Maar toegang tot dat recht is verre van evident. Recent maakt de coronacrisis dit pijnlijk duidelijk. We moeten ervoor zorgen dat iedereen, van jongs af aan genoeg en gezond eten ter beschikking heeft. Dat is iets wat we samen kunnen. Als burger, als ouder, als boer, als school, als supermarkt, als overheid, als stad. Dat zijn we allemaal en laat ons daar werk van maken!

We dagen jouw school uit!

Met GoodFood@School dagen we jouw school uit om van dat recht, om van gezonde en duurzame voeding de normaalste zaak van de wereld te maken tijdens onze GoodFood@School Challenges. Op 7 momenten in het schooljaar zetten we telkens één cruciaal voedingsthema in de kijker. In de week van 12 tot 16 oktober dagen we je uit om aan de slag te gaan rond eerlijke handel. Zowel in de klas als in de refter kan je dit thema in de kijker zetten.

Waarom inzetten op eerlijke handel?

Eerlijke handel of Fair Trade garandeert een menswaardig inkomen voor de voedselproducenten en boeren. In het zuiden, maar ook bij ons verdienen boeren aandacht. Ze krijgen vaak een (te) lage prijs voor hun producten, terwijl de risico's voor misoogsten volledig door hen gedragen wordt. Een risico dat door de klimaatveranderingen alleen maar groter wordt.

Eerlijke, exotische producten zoals cacao, chocola, bananen, rijst, thee, … zijn herkenbaar aan het fairtradelogo. Dit logo staat voor onder andere aandacht voor sociale en ecologische normen, een minimumprijs voor de producenten, ...

Hoe kan je aan de slag gaan?

  • Schrijf je in via deze link. Dan krijg je automatisch ons startpakket toegestuurd.

  • We hebben een actiefiche rond dit thema ontworpen boordevol concrete inspiratie waar scholen gemakkelijk mee aan de slag kunnen. Doe dus een actie, stuur ons kort wat jullie gedaan hebben naar info [at] goodfoodatschool.be of deel het op jullie sociale media met #goodfoodatschool en maak kans op een leuke prijs!

GoodFood@School Challenge 2: eerlijke handel

GoodFood@School Challenge 2: eerlijke handel

Hier vind je alle concrete info die je nodig hebt om aan de slag te gaan rond eerlijke handel. Laat je inspireren en veel succes!

Lees meer
Op naar GoodFood@School Challenge 3: duurzame productie

Op naar GoodFood@School Challenge 3: duurzame productie

Van 16 tot 20 november is challenge 3 aan de beurt. Deze challenge gaat over duurzame productie. Klik door en lees wat je allemaal rond dit thema kan doen in jouw school.

Naar Challenge 3!