Dat de medewerkers van GoodFood@School veel met voeding bezig zijn, had je waarschijnlijk al wel door. Maar wat eten ze zelf graag met de feestdagen? We verklappen je hier onze beste recepten!
Het GoodFood@School kerstmenu
Het GoodFood@School kerstmenu
Voorgerecht/aperitief

Een greep uit Naomi’s favoriete hapjes:
- Vegetarische mini saucijzenbroodjes op basis van linzen en paddenstoelen
- Een ‘kaas’dip gemaakt van wortelen en aardappelen – verbazend lekker!
- Gemarineerde kastanjechampignons
- Crackers met hummus van zoete aardappel
Hoofdgerecht

Katharina's eigen versie van Kerststrüdel met sojagehakt in bladerdeeg (voor 4 personen)
- 300g sojagehakt
- 2 sjalotjes of 1 ui gesnipperd
- 1teentje look, gesnipperd
- 2 wortelen, geraspt
- 1 wit van prei in dunne halve ringetjes
- 1 el peterselie, grof gehakt
- tijm
- 1 el bloem
- 1/2 tl mosterd
- 1 glas witte wijn of groentebouillon (ik verkies de witte wijn :))
- 20 ml sojasaus
- Muskaatnoot
- 1 geklutst eitje
- 1vel bladerdeeg
- Sesamzaad
- 300 gr Veldsla
- 2 stronkjes witloof
- 1 appel
- Limoen
- Cranberrychutney
- Peper & zout
Bak in wat olie de ui, look en geraspte wortel, de prei en een beetje peterselie. Voeg 300 g sojagehakt toe. Bak 5 minuten en kruid met wat tijm. Voeg de bloem toe, bak nog even door en blus met een glaasje witte wijn of groentebouillon. Kruiden met de sojasaus, muskaatnoot en peper en voeg tenslotte een eitje (hou een beetje over voor het bestrijken van het deeg) en een klein beetje mosterd toe. Meng alles tot je een stevig mengsel hebt. Rol het bladerdeegvel uit, schik het mengsel op de deeg en rol op. Bestrijk met een geklutst eitje, strooi er sesamzaadjes over en bak gedurende 20 minuten op 180°. Snijd de appel en besprenkel met limoen, snij de witloof in stukjes en meng onder de veldsla. Afkruiden naar smaak. Snij de Strüdel in dikke plakken en serveer met het slaatje, een beetje cranberrychutney en feestelijke kroketjes.
Nagerecht

Femke leerde Madam Bakster kennen tijdens de lockdown. Een heel mooi verhaal met heerlijke recepten. Ze noemen zichzelf 'the guiltfree bakery'. Daarmee alleen al was ze meteen overtuigd. Ontdek het recept van de lekkere boekweit chocolade brownies met een verborgen ingrediënt. Een perfecte afsluiter van een gezellige avond. (En scroll zeker eens door de andere recepten)
Drankje

Myrthe kwam deze week terug van Finland en nam mee... een recept voor Glögi!
Waan je even ook in Finland met dit lekkere Glögi recept.
Extra tip van Myrthe: voeg op het einde nog een lepel rozijnen en gepelde amandelen toe om het helemaal compleet te maken.
Fijne en vooral ook lekkere feesten!