Niet te missen in Gent: GoodFood@School Gent Webinars & de laatste dagen van Belmundo festival

Niet te missen in Gent: GoodFood@School Gent Webinars & de laatste dagen van Belmundo festival

24/03/2021

Hoewel we momenteel niet in grote groepen mogen samenkomen en veel events geannuleerd of uitgesteld blijven, moet wie interesse heeft in gezonde en duurzame voeding niet op zijn honger blijven zitten! Haal je agenda dus maar boven, want in Gent staan dit schooljaar nog enkele super interessante events op de planning.

Belmundo festival

Het Belmundo festival loop nog tot het einde van deze maand met allerlei activiteiten rond ‘system change’, verspreid over de stad. Je vindt er ook onze GoodFood-Wandeling en de fietstocht in de reeks “Waar is TAMARA*” die allerlei duurzame voedselinitiatieven in Gent verbindt.

Nog niet meegedaan? Je hebt nog een weekje!

GoodFood@School Gent Webinars

Dat gezonde en duurzame voeding op school ontzettend belangrijk is moeten we je waarschijnlijk niet meer uitleggen. Maar wat houdt dat concreet in, hoe kan je eraan werken en wie kan je daarbij helpen?

De laatste 3 dinsdagen van mei kan je je telkens laten inspireren door de webinar reeks van de Gentse School Food Council: de GoodFood@School Gent Webinars!

  • Dinsdag 11 mei: Goed eten op school – Dromen & good practices (19h30 - 21h)
    Droom weg bij mooie documentaires en laat je inspireren door een live toelichting van Vlaamse scholen die zélf al aan de slag gingen met gezonde en duurzame voeding.

  • Dinsdag 18 mei: Naar betere voeding op JOUW school! - Praktische tips & tricks (19h30 - 21h)
    In deze workshop neemt Rikolto je mee door allerlei praktische tips & tricks om op jouw school concrete stappen te zetten naar gezondere en duurzamere voeding.

  • Dinsdag 25 mei: Jouw voedingsvragen beantwoord – speeddates met experts & ondersteuners (19h30 – 21h)
    Je staat er niet alleen voor: heel wat organisaties helpen je graag verder op weg. Op deze dinsdagavond krijg je een overzicht van het aanbod van verschillende organisaties en kan je in ‘speeddate rooms’ al jouw vragen stellen aan de aanwezige experten.

Markeer deze data alvast in het groot op je kalender! Meer info volgt zéér binnenkort, dus hou onze website in de gaten.