De leerlingen Sociaal Technische Wetenschappen van GO GEEL pimpten hun populairste schoollunch en maakten er een duurzaam gerecht van. Tijdens de middagpauze werd er sojayoghurt aangeboden en ontdekten de leerlingen, leerkrachten en keukenpersoneel alle voordelen van plantaardige alternatieven. Een andere groepje leerde improvisatiekoken met geredde groenten van de markt. Er werden ook restjes gered, zo werd een restje volkoren rijst omgetoverd tot heerlijke wafels.
Ondertussen in de GoodFood Challenge...
Ondertussen in de GoodFood Challenge...
GO Geel pimpt haar schoollunch
KA Lokeren wordt uitgedaagd
In het KONINKLIJK ATHENEUM LOKEREN daagden twee klassen van het zesde jaar secundair onderwijs elkaar uit. De ene groep werkte rond voedselverspilling, de andere rond de impact van voeding op de mens en onze planeet. Na een introductie over duurzame voeding moesten de leerlingen zelf informatie sprokkelen over thema’s als voedselverspilling, eerlijke handel, seizoensgebonden groenten en fruit, enz. Ze werden uitgedaagd om dit verhaal met positieve acties tot bij de andere leerlingen te brengen. Zo werd de schoolautomaat gesaboteerd en de waarheid van de ongezonde producten aan het licht gebracht, maakten ze allerlei lekkers zoals broodpudding, een smoothie van gered fruit, zelfgemaakte granola en frietjes van geredde aardappelen op het veld.