Een grootkeuken laten kennis maken met de plantaardige keuken. Dat was de missie van Pieter-Jan Lint. Hij dompelde het personeel van het Nieuwenbosch-internaat van Gent en het TI Heilige Familie in Brugge onder in de masterclass "Een frisse kijk op de plantaardige keuken".
Nieuwenbosch, Gent
Chef-kok Cindy van Nieuwenbosch, directrice internaat Katrien en logistiek verantwoordelijke Piet kregen het voor elkaar om een halve dag hun post op school te verlaten om aan de workshop van chef Pieter-Jan Lint deel te nemen. Pieter-Jan kookt plantaardig gastronomisch. Hij weet alles van een verfijnde, plantaardige keuken, en hoe je smaken tot z’ n recht laat komen in de meest verrassende combinaties.
Deze keuken staat vrij ver van de dagelijkse realiteit van een grootkeuken zoals die in Nieuwenbosch. Pieter-Jan toonde de groep een aantal basistechnieken die ze ook voor hun leerlingenpubliek kunnen gebruiken. De workshop werkte inspirerend. En uiteraard zat 'the proof of the puddingin the eating'. Elk gerecht werd zorgvuldig bereid en geproefd. “Hmm, heel lekker”, klonk het in koor. Aan het einde van de namiddag zat ieders buikje vol, en gingen de deelnemers naar huis met concrete ideeën om in de schoolkeuken toe te passen. Op het menu van de school staat deze maand al een dressing van rode biet en falafelballetjes.