Food Wave
Dit is een internationale gemeenschap van jongeren die actief is in 17 landen. Het doel is om bewustwording te creëren over duurzame manieren van consumeren en produceren van voedsel in onze steden.
Zo staat er in oktober een hacketon gepland. Vijf teams nemen het 24 uur tegen elkaar op om hun idee zo goed mogelijk uit te werken. Het idee draait om het aanpakken van de shift naar duurzame voeding.
Het project richt zich nu voornamelijk op jongeren in een buitenschoolse context, we bekijken in hoeverre we ook de scholencontext hierbij kunnen betrekken.
Voedselverlies in grootkeukens
Stad Brugge zet al een tijdje voluit in op het tegengaan van voedselverlies met het project Foodwinners. Momenteel ligt de focus op voedselverlies in grootkeukens en waar starten we dit beter dan in hotelschool Ter Groene Poorte? Want als je de grootkeukenchefs van morgen mee hebt is je impact eens zo groot. Er werd in juni een eerste afvalmeting georganiseerd. Nu wordt de school begeleid om dit verlies naar beneden te halen. Volgend schooljaar zullen we weten of dit succesvol is, dan staat er een nieuwe meting gepland.
Soepproject
Soepprojecten zijn alom aanwezig en daar kunnen we niet blij genoeg om zijn. In Brugge start in september ook een pilootproject. Drie lagere scholen, met een hoog percentage indicatorleerlingen, zullen onder begeleiding van de brugfiguren dit project uittesten. De groenten komen van Flavour, het lokale distributieplatform van voedseloverschotten en de soep wordt gemaakt op school. We zijn heel benieuwd naar hoe dit gaat lopen!
Kick-off council voor het brede publiek
De council mag alive & kicking zijn, het brede publiek is er nog te weinig van op de hoogte. Daarom plannen we in november een kick-off. Wat / wanneer / hoe? Daar vertellen we jullie zo snel mogelijk meer over!