Keynote
Hoe zet je in op gezonde en duurzame voeding zonder te blijven hangen in éénmalige projecten. En waarom is dit zo belangrijk? Jolien Plaete (Gezond Leven) en Myrthe Peijnenborg (Rikolto) helpen je op weg 'naar een gezond en duurzaam voedingsbeleid'.
Pitchtafels
Korte keten, gezonde en duurzame tussendoortjes, voedselverspilling, duurzame aanbestedingen,... Leerkrachten en experts delen hun 'good practices' op school. Tonnen inspiratie om met gezond en duurzaam eten aan de slag te gaan in je eigen school:
Tafel 1: Hoe word je een PMD vrije school?
Tafel 2: Leerlingen een stem geven en hen in een menucommissie mee laten nadenken over wat er op hun bord komt. (Nathalie Vanhoucke - Technisch Instituut Heilige Familie Brugge)
Tafel 3: Voedselverspilling in de refter aanpakken? Sensibiliseer je leerlingen en organiseer een afvalmeting (Goedele Opsomer - Join For Water en Rikolto)
Tafel 4: Ontdek de sterkte van jongerenambassadeurs op school. (Marika Laureyns - Sint-Jozef Humaniora Brugge)
Tafel 5: De ins & outs van voedselveiligheid op school (Koen De Roover - FAVV)
Tafel 6: Ga in gesprek met het Vlaams Instituut Gezond Leven. Meer info volgt. (Jolien Plaete - Gezond Leven en Lies Vanloo - Logo Brugge-Oostende)
Tafel 7: Ontdek tips over hoe je je visie op gezonde en duurzame voeding in een aanbesteding krijgt. (Katharina Beelen - Rikolto)
Tafel 8: Het belang van korte keten en concreet advies over hoe je dit thema in je school kan opnemen. (Anneleen Dedeyne - Inagro)