Word een GoodFoodie!

05/09/2019

Binnen het GoodFood@School programma willen we alle Leuvense scholen bewegen naar een gezond en duurzaam voedingsbeleid. Een gouden manier om dat te doen is werken met voedselambassadeurs, de GoodFoodies. Jongeren die alles te weten komen over het belang en de impact van gezonde en duurzame voeding, en die andere jongeren en hun school tot actie willen aanzetten.

Wist je dat...

• Ons eten heeft een gigantische impact op de planeet.

• In 2050 zijn we met 9,7 miljard, waarvan 2 miljard ondervoed en 3 miljard met overgewicht

• 1/3de van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door voeding

• 1/3de van alle voeding wordt weggegooid

Raken deze cijfers jou ook? Wil je het graag anders doen? Ga dan samen met ons aan de slag om Leuvense jongeren bewust te maken van het belang van gezonde en duurzame voeding.

Wat gaan we juist doen?

Eén schooljaar lang willen we graag 4 à 5 leerlingen per school verzamelen rond het thema gezonde en duurzame voeding. We dompelen je onder adhv een speelse inhoudelijke workshop, je mag in oktober deelnemen aan het Masterchef Junior event waar je met duurzame ingrediënten aan de slag kan gaan, etc.
Op basis van de inspiratie die je opdoet, bedenk je enkele duurzame acties die je uitvoert in jouw school.

Aan de school: deel dit bericht met je leerlingen.
Aan de leerlingen: word een GoodFoodie!

Doe je mee?

Zit je in het 4de of 5de middelbaar en heb je zin om deel uit te maken van dit jongerennetwerk en écht iets te veranderen? Schrijf je dan hieronder meteen in!

Meer info?

Jen Willems - jen.willems [at] rikolto.org