Goodfoodies zijn leerlingen met een hart voor 'goed' eten, voeddselambassadeurs die hun school warm maken voor lekker, gezond en duurzaam eten.
In vier sessies leiden we leerlingen op tot experten in duurzame en gezonde voeding. Ze maken onder andere kennis met een aantal toffe, lokale projecten. Met die expertise op zak gaan de leerlingen aan de slag. Twee acties per school zorgen ervoor dat ook de andere leerlingen mee zijn in het verhaal. Van leerlingen voor leerlingen, zo gaat dat!
Hoe werkt het? Het Goodfoodiesproject is voor middelbare scholen in Gent. Per school neemt een groepje leerlingen deel. De school steunt het project door de leerlingen een vrijstelling te geven voor de gemiste lessen op woensdag. Een enthousiaste leerkracht volgt vanop de zijlijn en ondersteunt waar nodig. Voor eventuele hulp bij de uitrol van de acties kunnen de groepjes terecht bij Rikolto.
Een actie, wat is dat? De leerlingen leren bij over gezonde en duurzame voeding. Om de opgedane kennis door te geven aan hun collega-leerlingen dagen we ze uit om twee acties uit te rollen op hun school. Eén van de acties ligt vast: soep maken van groenten gered van de afvalhoop van handelaren uit de buurt en daarover communiceren op school. Het IMS in Antwerpen gaf reeds het goeie voorbeeld! Actie twee is vrij te kiezen, maar moet wel iets te maken hebben met één van de zes criteria van duurzame voeding die tijdens het project aan bod komen.