Oosters rijstgerecht met balletjes

Oosters rijstgerecht met balletjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 builtjes Fairtrade rijst
  • 6 eitjes
  • 4 wortelen, in mini-stukjes gesneden
  • 4 handjes erwten
  • Fairtrade olijfolie
  • 150 gram Fairtrade quinoa
  • Kippenbouillon
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 steeltje bosui
  • Scheutje paneermeel
  • Chilipoeder
  • Zout en peper
  • Fairtrade olijfolie

Bereiding:

Rijst:

Doe wat olie in een hete wokpan. De eitjes gaan er eerst in, roerbak ze tot ministukjes omelet.

Daarna volgen de worteltjes en de erwtjes.

De rijst moet je koken, afgieten, spoelen en goed laten uitlekken.

Daarna voeg je ze samen in de wok. Even bakken, kruiden met peper, zout en chilipoeder en alles is klaar.

Balletjes:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de quinoa, zoals aangegeven op de verpakking, in kippenbouillon.

Voeg de quinoa samen met de andere ingrediënten in een mengkom. Voeg flink wat kruiden toe. Meng het geheel goed door elkaar met je handen.

Zet een ovenschaal klaar en vet de bodem in met olie. Maak vervolgens stevige, kleine balletjes. Verdeel deze over de ovenschaal.

Bak ze in de oven tot ze gaar en bruin zijn. Dit is ongeveer 12 minuten.