Spread van geroosterde pompoen en ricotta

Spread van geroosterde pompoen en ricotta

Ingrediënten:

  • 5 el olijfolie
  • 10 blaadjes verse salie, zeer fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en zeer fijn gesneden
  • 1.5 cm gember, zeer fijn geraspt
  • 2 butternutpompoenen, geschild en pitten verwijderd, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el ricotta (of Griekse yoghurt)
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de olijfolie met de salie, chili en gember. Doe de pompoenblokjes en look in een kom en meng grondig met de olie. Kruid met peper en zout en leg de pompoenblokjes op de bakplaat. Laat gedurende 30 minuten bakken in de oven.

Laat volledig afkoelen en doe de blokjes nu ofwel in de blender of je kunt ze ook gewoon prakken met een vork. Knijp de teentjes look uit en doe ze bij de pompoen samen met de ricotta (of de Griekse yoghurt). Meng tot een glad geheel en breng eventueel op smaak met peper en/of zout.

TIP: Als je het geheel mixt, is het leuk om alle ingrediënten een beetje achter de hand te houden (chilipeper, gember, salie) om deze nadien toe te voegen en zo nog meer kleur in het geheel te brengen. Blijft (minstens) twee dagen goed in de koelkast.