Stoofpotje van kip, kokosmelk en tomaat

Stoofpotje van kip, kokosmelk en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 tomaten
  • 2 kipfilets
  • Klein stukje verse gember (optioneel)
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk
  • 1 ui
  • Fairtrade olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • Fairtrade peper
  • zout
  • maïzena
  • Fairtrade rijst (witte of paarse) of Fairtrade quinoa

Bereiding:

Snij de tomaten in blokjes. De zaadjes heb je niet nodig. Snij daarna ook de kip al in blokjes.

Snij de ui en doe hem samen met een beetje olijfolie in de kookpot en laat glazig worden.

Voeg de kip toe en laat bakken. Kruid met peper en zout.

Als de kip voldoende gebakken is, voeg je de tomatenblokjes, de kokosmelk en het bouillonblokje toe.

Breng alles aan de kook en laat ca. 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Schil ondertussen de gember en rasp. Voeg toe naar eigen smaak.

Na 20 minuten kan je de saus een beetje indikken met maïzena.

Serveer met lekkere rijst of quinoa.

TIP:

Na een nachtje rusten in de koelkast is het nog veel lekkerder!