Vegan "kipcurry"

Vegan "kipcurry"

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g gekookte kikkererwten (een nachtje geweekt in water en gekookt, of uit blik)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper
  • zout

Voor de veganaise:

  • 100 ml sojamelk (ongezoet)
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel zout

Bereiding:

Plet de kikkererwten met een pureestamper tot een grove massa.

Maak de veganaise: doe alle ingrediënten, behalve de olie voor de veganaise, in een maatbeker. Mix kort met een staafmixer, voeg dan traag de olie toe en blijf rustig mixen.

Doe de veganaise bij de kikkererwten. Meng de sojasaus en de specerijen er bij.

Proef en kruid verder af met peper, zout en eventueel nog extra specerijen.

TIP: Doe deze vegan kipcurry op volkorentoast en werk af met heerlijke seizoensgroenten. Elke dag voldoende groenten eten wordt zo een makkie.