Wortelsoep met kokosmelk en gele curry

Wortelsoep met kokosmelk en gele curry

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 10 dikke wortels (bio)
  • ½ bleke selder
  • 2 liter water
  • 200 ml Fairtrade kokosmelk
  • Teentje look
  • Snuifje zout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el Fairtrade gele currypasta
  • Tijm
  • Laurier
  • Koriander

Bereiding:

Pel de uien en snijd ze in stukjes.

Snijd de selder in stukjes

Schil de wortels en snijd poepje en topje eraf.

Zet een stoofpot op en smelt een klontje boter. Stoof de ui en laat een teentje look meestoven.

Doe de stukjes selder en wortel in de pot en laat dit een paar minuten meestoven.

Bind de tijm en laurier samen en leg dit bij de groentjes.

Kook 2 liter water en doe hier 1 blokje kippenbouillon in.

Giet de bouillon bij de groenten en laat ongeveer 30 min. sudderen op een zacht vuur.

Haal de kruiden eruit en mix alles.

Schep wat currypasta in de soep en voeg de kokosmelk toe.

Kruid met peper en zout en werk af met koriander.