Zalmspread op een toastje

Zalmspread op een toastje

Ingrediƫnten:

  • 2 blikjes rode zalmfilet, zonder graat en vel, uitgelegd en in stukjes verdeeld (uitgelekt gewicht 170 g)
  • 3 el mayonaise, veganaise of yoghurt
  • 2 el slagroom of sojaroom, lobbig geslagen
  • 1 tl fijne citroenzeste
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 bosui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout
  • Toastjes

(Deze hoeveelheden zijn goed voor 15 toastjes)

Bereiding:

Neem een mengkom en prak de zalm goed fijn met een vork.

Voeg de mayonaise/veganaise, room en cayennepeper toe en meng totdat er een mooie, ietwat gladde masse ontstaat.

Meng nu voorzichtig de citroenzeste en de bosui door de spread. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Serveer op een toastje.

(Recept overgenomen uit Koken met vis uit blik van Bart Van Olphen.)