Sint-Lodewijk in Antwerpen begon met heel veel goesting aan het GoodFood@School-avontuur. Het is een school zonder voedingsaanbod, zoals de meeste scholen in Antwerpen. We begonnen met een nulmeting. Op basis daarvan hebben we een aantal belangrijke werkpunten bepaald.
We zouden hier, als tweede test, een project uitvoeren gelijkaardig aan het project in het IMS. Daarnaast zou er ingezet worden op sensibilisatie, vooral naar de ouders toe. Wat is nu gezonde en duurzame voeding en is dat betaalbaar? (spoiler: ja dat kan betaalbaar zijn)
Helaas kent Sint-Lodewijk ook heel wat andere grootstedelijke uitdagingen. Na veel pogingen heeft de school prioriteit moeten geven aan andere projecten, met spijt in het hart – zowel bij GoodFood@School, als bij Sint-Lodewijk. We verliezen elkaar echter niet uit het oog.
Dit traject geeft aan dat er meer nodig is dan goesting om aan een gezond en duurzaam voedingsbeleid te werken. Er is tijd, ruimte en gedragenheid van verschillende sleutelfiguren nodig.