Muzikale brooddozencheck in De Wijnpers

Muzikale brooddozencheck in De Wijnpers

19/12/2019

GoodFoodies in actie!

In De Wijnpers, het Leuvense School Food Lab van 2019-2020, heeft mijnLeuven (de jeugddienst van de Stad Leuven) een 10tal GoodFoodies opgetrommeld. Deze GoodFoodies zijn ambassadeurs voor gezonde en duurzame voeding op school. Ze worden opgeleid door Rikolto en begeleid door mijnLeuven om een aantal acties op poten te zetten. De bedoeling van deze acties is om hun medeleerlingen te informeren en te laten nadenken over de betekenis en de impact van gezonde en duurzame voeding. Eind november was het zover: ze hielden een brooddozencheck.

Brooddozen checken

Aan de hand van een checklist werden brooddozen gecontroleerd. Als de leerlingen 4 vakjes konden aankruisen, mochten ze een plaatje aanvragen bij de DJ op de speelplaats. Iedereen moest eraan geloven. Ook de leerkrachten en de directie werden bevraagd. Zo kwam het tot een divers feestje op de speelplaats…

De resultaten...

De GoodFoodies analyseerden de resultaten en ontwikkelden een infographic. Die wordt nu opgehangen in de school, samen met de 6 principes van gezonde en duurzame voeding van Rikolto. Vrijdag voor de kerstvakantie worden de resultaten nog eens in alle klassen toegelicht in een speelse workshop met een klasgesprek.

Word jij ook een GoodFoodie?

Wil jij ook een GoodFoodie zijn? Schrijf je dan hier in.
Wil jouw secundaire Leuvense school ook werken met GoodFoodies?
Stuur dan een mailtje naar leuven [at] goodfoodatschool.be
Ook in Gent loopt een GoodFoodies traject.