School Food Council Gent

In deze stedelijke werkgroep hebben we relevante actoren verzameld om samen aan een duurzaam stadsbeleid te werken. In elke Council kijken we specifiek naar de stadsomgeving.

In Gent werd een aanbesteding uitgeschreven voor de maaltijden van de stadsscholen, waarin verschillende duurzame criteria werden opgenomen. Andere scholen kijken naar dit mooie voorbeeld, maar gezien de specifieke context kan zo’n aanbesteding niet zomaar gekopieerd worden. De werkgroep buigt zich onder andere over een instrument dat rekening houdt met de verschillende contexten, zodat scholen in hun aanbesteding aangepaste duurzame criteria kunnen opnemen.

School Food Council Gent in actie:

Vragen over de School Food Council in Gent of ben je geïnteresseerd om zelf mee te werken? GoodFood@School-coördinator Amy Verbeke helpt je graag verder.

Laat het ons weten